08.08.2023.
EU za bolje poslovno okruženje - Vodič za IT industriju
Kako bi se preduzetnicima olakšalo poslovanje i pružila pomoć pri donošenju poslovnih odluka Svetska Banka, u saradnji Ministarstvom privrede, a uz podršku Evropske Unije predstavlja „IT vodič za poslovanje".

Vodič je namenjen svima koji žele da započnu, ili su već započeli svoj posao, kao i onima koji već neko vreme posluju u oblasti IT industrije. Cilj vodiča je da na jednom mestu i na detaljan način da odgovore na sva pitanja iz oblasti poslovanja.

Vodič za poslovanje – IT industrija podeljen je u sedam celina, a formatom i konkretnim sadržajem obuhvata sve faze poslovanja. Započinjanje poslovanja, prava i obaveze, poreske olakšice, podsticaji, kao i druge teme detaljno su obrađene u cilju uspešnijeg poslovanja i lakšeg savladavanja prepreka.

Za više informacija posetite:

https://informator.preduzetnistvo.gov.rs/baza_znanja/vodic-za-poslovanje/233

Vodič za IT industriju prvi je u nizu realizovan kroz projekat „EU za bolje poslovno okruženje”, a uskoro će na istom mestu biti dostupni vodiči za još devet sektora.

Evropska unija nudi veliki broj mogućnosti građanima Srbije, institucijama, kompanijama i organizacijama – od finansijske pomoći do slobodnog putovanja i razmene iskustava.

To je i glavna poruka „EU nedelja mogućnosti”, koja će biti održana od 21. do 26. juna u Beogradu (MTS Dvorana), Nišu (hotel „Ambasador“) i Novom Sadu (Novosadski sajam). Zainteresovani će moći da saznaju kako da konkurišu za programe, projekte i fondove EU. Tokom pet dana, biće održano više od 120 informativnih sesija i panela, tokom kojih će biti predstavljene i brojne mogućnosti za preduzetnike, privrednike, poljoprivrednike, studente, učenike, nastavnike, inovatore, institucije, lokalne samouprave, medije udruženja građana i druge organizacije.