08.08.2023.
ЕУ за боље пословно окружење - Водич за ИТ индустрију
Како би се предузетницима олакшало пословање и пружила помоћ при доношењу пословних одлука Светска Банка, у сарадњи Министарством привреде, а уз подршку Европске Уније представља „ИТ водич за пословање".

Водич је намењен свима који желе да започну, или су већ започели свој посао, као и онима који већ неко време послују у области ИТ индустрије. Циљ водича је да на једном месту и на детаљан начин да одговоре на сва питања из области пословања.

Водич за пословање – ИТ индустрија подељен је у седам целина, а форматом и конкретним садржајем обухвата све фазе пословања. Започињање пословања, права и обавезе, пореске олакшице, подстицаји, као и друге теме детаљно су обрађене у циљу успешнијег пословања и лакшег савладавања препрека.

За више информација посетите:

https://informator.preduzetnistvo.gov.rs/baza_znanja/vodic-za-poslovanje/233

Водич за ИТ индустрију први је у низу реализован кроз пројекат „ЕУ за боље пословно окружење”, а ускоро ће на истом месту бити доступни водичи за још девет сектора.

Европска унија нуди велики број могућности грађанима Србије, институцијама, компанијама и организацијама – од финансијске помоћи до слободног путовања и размене искустава.

То је и главна порука „ЕУ недеља могућности”, која ће бити одржана од 21. до 26. јуна у Београду (МТС Дворана), Нишу (хотел „Амбасадор“) и Новом Саду (Новосадски сајам). Заинтересовани ће моћи да сазнају како да конкуришу за програме, пројекте и фондове ЕУ. Током пет дана, биће одржано више од 120 информативних сесија и панела, током којих ће бити представљене и бројне могућности за предузетнике, привреднике, пољопривреднике, студенте, ученике, наставнике, иноваторе, институције, локалне самоуправе, медије удружења грађана и друге организације.