06.02.2019.
Програм акцелерације “РАСТИ”
Развојна агенција Србија
Програм акцелерације “РАСТИ”

Развојна агенција Србије у сарадњи са Пословним инкубатором Нови Сад (БИНС) покренула јединствен и веома богат пилот програм акцелерације „РАСТИ“ који ће под својим окриљем имати мноштво различитих садржаја. Програм се реализује у оквиру пројекта „Развој акцелератора за побољшан приступ финансирању иновација ММСП - АЦЦЕЛЕРАТОР“, који финансира Европска Комисија, у оквиру Транснационалног програма Дунав.

“РАСТИ” програм акцелерације предвиђа низ различитих активности, које укључују:
• Серијал „меетуп-ова“ (неформалних предавања или панел дискусија) који показују како су креативни појединци решили одређене проблеме са којима се све фирме сусрећу на почетку свог пословања;
• Стартуп Wеекенд који ће се одржати 8, 9. и 10. марта у Новом Саду;
• Гроwтх Хацкатхон, нови формат такмичења на ком ћемо имати прилике да видимо како брзо и једноставно да обезбедите раст својој компанији;
• Тренинзи за будуће предузетнике и све оне који желе да унапреде свој бизнис. Срж “РАСТИ” програма су тренинзи који ће помоћи будућим предузетницима да се што успешније изборе са тржиштем, креирају и усаврше свој производ и науче да од њега направе успешан посао. Тренинзи ће покрити различите области - од креирања и валидације пословног модела, преко финансија за „стартуп-ове“ и маркетинга, па све до припреме за „питцхинг“ и стратегије освајања тржишта.

Пројекат је намењен тимовима (али и појединцима који ће бити у могућности да током програма формирају тим, као и постојећим компанијама које формирају тим запослених који ће радити на њиховој новој идеји) који желе да започну нови пословни подухват базиран на развоју новог високотехнолошког производа а да при томе производ има висок тржишни потенцијал и висок ниво скалабилности, са посебним фокусом на информационо-комуникационе технологије и креативне индустрије.

Више детаља о пријави на програм, као и све остале битне информације можете прочитати у Јавном позиву ( http://www.ras.gov.rs/aktuelno/otvoreni-pozivi-konkursi/javni-poziv-za-ucesce-upilot-projektu-akceleracije-rasti ).

Пријаве је потребно послати најкасније до 24.02.2019.године до 15.30х, путем следећег линка:
http://anketa.nstarter.co/index.php/586618?newtest=Y&lang=en