19.09.2023.
ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ БЕСПЛАТНЕ СТАНДАРДИЗОВАНЕ УСЛУГЕ МЕНТОРИНГА У 2023. ГОДИНИ
Расписан је Јавни позив за спровођење бесплатне услуге менторинга за почетнике, зрела предузећа и задруге објављен у складу са Програмом стандардизованог сета услуга за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у 2023. години, Министарства привреде, који се реализује преко Развојне агенције Србије и акредитованих регионалних развојних агенција.

Менторинг је бесплатна услуга којом се пружа свеобухватна подршка корисницима кроз индивидуални приступ. Процес менторинга одвија се по методологији Развојне агенције Србије (РАС), развијеној у сарадњи са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу (ЈИЦА). Менторство помаже власнику или директору предузећа да препозна кључну тачку потенцијала свог пословања, а корисник уз помоћ менторинга развија и спроводи акциони план који има за циљ побољшање пословних резултата.

Ментори имају професионално искуство у раду са малим и средњим предузећима, долазе из 17 акредитованих регионалних развојних агенција и сертификовани су од стране Развојне агенције Србије, а у сарадњи са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу.

До сада је бесплатну услугу менторинга у Србији користило преко 4.500 корисника.

Јавни позив је отворен до 6. октобра 2023.

Заинтересовани кандидати подносе пријаве у три категорије:

- Новоосновани привредни субјекти - не старији од 3 године од дана објављивања Јавног позива;
- Постојећи привредни субјекти - регистровани пре септембра 2020. године;
- Задруге.

Јавни позив, Упутство и обрасци за пријаву доступни су на сајту РАС, www.ras.gov.rs, као и на интернет странама акредитованих развојних агенција и у штампаном облику у АРРА.

За детаљније информације можете се обратити РАС на електронску адресу:
mentoringssu2023@ras.gov.rs.

Прилог: - Јавни позив