19.09.2022.
ONLINE ПЛАТФОРМА "ПОСЛОВНИ АТЛАС СРБИЈЕ И ДИЈАСПОРЕ"
Поштовани,

Велико нам је задовољство да Вас обавестимо да ће Привредна комора Србије, кроз пројекат „Повежи се Србијо II“, у сарадњи са конзулатима и другим партнерима, организовати три инвестиционе конференције ове јесени у Аустрији, Немачкој и Швајцарској.

Конференција у Бечу планирана је за 30. септембар 2022. године, док су конференције у Штутгарту и Цириху планиране за 12. новембар и 19. новембар 2022.године, на којима ће се окупити преко 100 потенцијалних инвеститора, пословних људи из дијаспоре, као и страних фирми заинтересованих за сарадњу са Србијом.

Фокус конференције у Бечу ће бити на представљању пројеката за улагање, док ће се конференције у Штутгарту и Цириху базирати на проналажењу партнера и отварању новог тржишта за домаће компаније.

Циљ наведених конференција је да се инвеститорима представе могућности за улагања у Србију кроз конкретне инвестиционе пројекте, локације за улагање, стварање стратешких партнерстава са домаћим фирмама, итд.

ПКС је у сарадњи са партнерима развила јединствену online платформу под називом: „Пословни атлас Србије и дијаспоре" https://dijaspora.pks.rs/login , која има за циљ да на једном месту прикупи пројекте за улагање, инвестиционе локације, као и да обезбеди повезивање домаћих фирми са фирмама у иностранству.

Платформа је намењена свима, и замишљена да на једном месту споји понуду и потражњу прилика за улагање, односно за сарадњу.

Не постоје ограничења, тј. свако може да направи налог и приступи платформи, без обзира да ли је у питању јавни или приватни сектор, правна лица, појединци, локалне самоуправе, људи из дијаспоре, домаћи или страни инвеститори.

Како бисмо у наредном периоду сакупили што већи број релевантних могућности за улагање у Србију, а које бисмо представили на поменутим инвестиционим конференцијама, молимо вас да се што пре региструјете на платформи као и да унесете предлоге пројеката и локација за инвестирање (упутство: https://dijaspora.pks.rs/project-wizard ).

Уколико желите да представите пословну идеју потенцијалним инвеститорима потребно је да се:

1. Региструјете се на платформи,
2. Изаберете опцију МОЈИ ПРОЈЕКТИ, а затим опцију КРЕИРАЈ ПРОЈЕКАТ или КРЕИРАЈ ИНВЕСТИЦИОНУ ЛОКАЦИЈУ,
3. Унесете предлог пројекта или локациј,
4. Након одобрења од стране ПКС администратора, пројекат ће постати ''видљив''.

Уколико имате додатна документа: разрађене бизнис планове, фотографије објеката или земљишта, итд, исте можете поставити на платформу.

Ако сте заинтересовани да проширите тржиште, да пронађете пословне партнере или купце, молимо вас да попуните упитник у прилогу и да исти проследите на емаил linkup@pks.rs

За евентуална питања, можете се обратити Привредној комори Србије на емаил linkup@pks.rs


Преузмите Упитник