05.10.2018.
КОМПАНИЈА ДМ ДРОГЕРИЕ МАРКТ ПОКРЕЋЕ ПРОЈЕКАТ „ДМ ИНКУБАТОР”
Најуспешнији, нови производи српских произвођача наћи ће се на полицама свих дм продајних објеката широм Србије

Београд, 1. октобар 2018. године – Компанија дм дрогерие маркт покренула је пројекат „дм инкубатор” који српским произвођачима пружа могућност да развију свој производ и пласирају га на домаће тржиште кроз ланац дм продавница, како би допринела развоју домаће производње и конкурентности домаћих производа на нашем тржишту. Учешћем у овом пројекту, који се реализује у сарадњи са УСАИД Пројектом за конкурентну привреду, Развојном агенцијом Србије (РАС) и Националним удружењем за развој органске производње Сербиа Органица, произвођачи из сегмента хране, додатака прехрани или козметике, односно производа за негу и лепоту, стичу могућност да свој производ на најбољи начин представе на домаћем и, потенцијално, најзахтевнијим европским тржиштима.

Пријава учесника ће се вршити путем портала www.дм-инкубатор.рс, а конкурс је отворен од 1. октобра до 30. новембра 2018. године. По завршетку пријава, следи провера и селекција производа који ће ући у ужи избор, а након тога они одабрани биће део пројекта „дм инкубатор“ који представља идеалну прилику њиховим произвођачима да додатно унапреде своје производе кроз програме подршке од стране Организатора и Партнера – саветовања и менторинг добављача, редизајна амбалаже и примене најсавременијих бренд стратегија развоја производа током пројекта.

Финални одабир је у периоду 01.04. – 30.04.2019. године, а проглашење (објављивање информације о победницима) је планирано за 01.05.2019.

По избору аутентичних локалних производа дм ће обезбедити њихово сезонско или трајно пласирање у свим дм продајним објектима у Републици Србији, као и потпуну маркетиншку подршку и промоције одабраних производа кроз дм и екстерне канале оглашавања. „Наш циљ је да понудимо своје дугогодишње искуство и експертизу на локалном тржишту као и међународни „кноw-хоw”. Један од основних критеријума за одабир јесте да производи које произвођачи пријављују садрже сировине пореклом из Србије, као и да до сада нису уврштени у понуду нити једног трговинског или ХОРЕЦА објекта који послује у Србији. Компанија дм дрогерие маркт доо Србија, као део највећег дрогеријског ланца у Европи, одвојиће истакнуто место на полицама за минимално 20 таквих производа у настојању да подржимо, подстакнемо и у најбољем светлу представимо потенцијал домаће производње“, изјавила је Алеxандра Оливера Корицхи, директор компаније дм дрогерие маркт.

Одлуку о томе који ће се нови производи наћи на полицама дм-а донеће стручни жири који ће чинити представници свих партнерских организација у пројекту на основу правила и услова конкурса, као и јасно дефинисаних критеријума селекције. Уз то, купци ће избором ових производа приликом куповине директно подржати оснаживање домаће производње и, према властитим потребама и жељама, наставити да креирају понуду дм-а.


Контакт за медије:

дм-дрогерие маркт:
Светлана Јовановић Митић
Менаџер маркетинга
Тел: +381 11 2062-900
Маил: Svetlana.JovanovicMitic@dm-drogeriemarkt.rs

Executive group:
Катарина Живановић
Аццоунт манагер
Тел: +381 60 7071041
Маил: katarina_zivanovic@eg.rs


Документи за преузимање:

- DM инкубатор брошура
- Формулар за пријаву
- Опште услове и критеријуме конкурса
- Обавештење и пристанак за обраду